ΓΑΥΔΟΣ

Γαύδος, νησί στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, 32 ναυτικά μίλια από την Παλιόχωρα, 22 από τη Χώρα Σφακίων και 170 από το Τομπρούκ της Λιβύης. Είναι μικρό νησί, μόλις 30 τεραγωνικά χιλιόμετρα, με τριγωνικό σχήμα, με μέγιστο μήκος 10 χιλιόμετρα και πλάτος 5. Οι παραλίες Καραβέ, Κόρφος, Λακκούδι, Τρυπητή, Μπο, Φετιφέ, Σαρακίνικο, Αγιάννης, Λαυρακάς, Πύργος και Ποταμός είναι μερικές από τις μοναδικές παραλίες που έχουν να προσφέρουν οι μαργαριταρένιες ακτές του νησιού.

Το Καστρί, το Ξενάκι, τα Βατσιανά, η Άμπελος, είναι οι λιγοστοί γραφικοί οικισμοί του.

Η Γαύδος αποτελεί μοναδικό κόσμημα στην Νότια Ευρώπη, μακρυά από την ‘φασαρία’ του πολιτισμένου κόσμο, με άγρια ομορφιά, με κρυστάλλινα τουρκουάζ νερά, μαγευτικές ανατολές, ονειρεμένες δύσεις, και κέδρους που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Ένα νησί με άμετρητες ομορφιές που αξίζει κανείς να τις ανακαλύψει αφιερώνοντας λίγο παραπάνω χρόνο στο εσωτερικό του νησιού και σε πιο απόμακρες παραλίες.

Η πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα του την ενέταξαν, στο πρόγραμμα Natura 2000.

Οι παραλίες της Γαύδου είναι πραγματικά μοναδικές γι αυτό άλλωστε το κανάλι Discovery, ανακύρηξε τηνπαραλία του Άη Γιάννη ως δεύτερη καλύτερη παραλία στο κόσμο! Παρ’ όλα αυτά, και οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού είναι καταπληκτικές και αξίζει να τις επισκεφτείτε.

Ultimate Cretan YahtsΓΑΥΔΟΣ